Internet


Internet

In de volksmond wordt dit gezien als enerzijds de fysieke toegang tot het wereldwijde web (dit wordt verder beschreven bij de netwerken) en anderzijds wat men allemaal op het web kan vinden aan informatie.

Middels het nieuwe werkwoord “googlen” kan het web worden ontsloten en zijn sites als deze, www.smidmedia.nl, te vinden.
Ook het bouwen van websites behoort tot ons aanbod, van kleine tot hele uitgebreide websites. In het laatste geval wordt dan meestal samengewerkt met gespecialiseerde bedrijven.

Om een website aan de wereld te kunnen tonen dient deze gehost (opgeslagen) te worden, dit doen wij niet zelf maar werken hierbij samen met hostingpartijen en zien het ook als onze taak dit volledig voor u te regelen.

Een nieuw fenomeen is: “in de Cloud”. Dit is een speciaal soort website waarop men inlogd met een gebruikersnaam en wachtwoord en dan de beschikking heeft over diverse programma’s (afhankelijk van wat voor soort abonnement men heeft afgesloten, zoals Office etc. en men toegang heeft tot dezelfde bestanden welke ook op kantoor worden gebruikt.

Voordelen hiervan kunnen o.a. zijn:
men hoeft geen eigen server(s) meer te hebben, maar kan wel de beschikking krijgen over deze serverfuncties (Exchange, SharePoint en zelfs Office) en de back-up van de bestanden wordt automatisch gemaakt. Dit is zeker een handige en betaalbare oplossing voor kleinere organisaties, welke mogelijk ook nog aan het groeien zijn.

Ook hierbij kunnen wij u adviseren, alle regelwerkzaamheden verzorgen en de gehele implementatie voor onze rekening nemen.